Strade Bianche

Strade Bianche Bambini

Een heuse mini-koers, compleet met volgwagen en koersdirecteur met een lengte van ongeveer 18 km en vertrek en aankomst in het Openluchttheater Lochem.

datum: 30 september
start: 10 uur 
lokatie: Openluchttheater Lochem
deelname: gratis, free, gratuit


Doelgroep voor de Strade bianche Bambini zijn kinderen uit groep 6-7-8. 
Kinderen van eigen leden van de LWC de Paaschberg (55 jeugdleden) maar ook niet-achterhoekse kinderen zijn welkom.

De Strade Bianche Bambini wordt een volledig begeleide kindertocht, met gezamenlijke start door een echte koersdirecteur en een heuse wielervolgwagen.
Er is een bevoorrading onderweg en bij terugkomst in het Openluchttheater zijn er .... pannenkoeken.

Ai, alles verklapt.

Net zoals in de eerste editie van de Strade Bianche Achterhoek zullen we samenwerken met de Stichting Kanjers voor Kanjers (KVK), een stichting die als doel heeft om kinderen dichtbij huis blij te maken.
KVK richt zich op kinderen in Oost-Nederland die niet, of onvoldoende in staat zijn om te spelen en sporten. Een kind dat langdurig ziek is, kinderen met een beperking, kinderen die om wat voor reden niet thuis kunnen wonen of geen kind kunnen zijn.
Door het organiseren van sportieve evenementen, en donaties van particulieren en het bedrijfsleven, maakt Kanjers voor Kanjers dromen van kinderen waar.
Wij hebben KVK gevraagd ons te ondersteunen met de Strade Bianche Bambini, zij zullen een aantal leenfietsen ter beschikking stellen en een clinic geven aan de kinderen voorafgaand aan de start van de Strade Bianche Bambini.

Daarbij willen we onderzoeken of promotie vooraf op scholen van deze 18 kilometer lange tocht de nodige belangstelling bij kinderen zal opleveren voor het gravelracen, mountainbiken of wielrennen.

Voor deze activiteit krijgen we ondersteuning van de gemeente Lochem uit het programma Maatschappelijke Inzet Sportverenigingen.