Strade Bianche

Terugblik 2017

De eerste Strade Bianche Achterhoek

is de boeken ingegaan als een eclatant succes: 540 deelnemers, stralend weer, 1823 krentenbollen, 2 kuub sportdrank, verveelde EHBO-ers en huisartsen en fietsenwinkel Goossens slechts 2x uitgerukt voor technische assistentie. De renners waren zonder uitzondering enthousiast over het uitzonderlijk mooie en modderige parkoers! 

Alle vrijwilligers en deelnemers, hartelijk bedankt voor deze feestelijke dag!

Hieronder lees je het iets ingekorte SBA verslag 2017 van Peter Keizer, ook te vinden op zijn blog FietsvandeKeizer. 

Wat een gave tocht is dit

"Toen ik vlak voor de zomer de aankondiging zag van de Strade Bianche Achterhoek twijfelde ik geen moment. Inschrijven! En dan ook meteen maar de grootste afstand, 135km. Vorig jaar kocht ik mijn crosser. En eerlijk gezegd, in het westen heb je er eigenlijk niets aan. Ik loop een beetje te prutsen op een niet te mul ruiterpad. Of ga af en toe in de berm rijden om toch een beetje het gevoel te krijgen.
Na gisteren weet ik beter. Als je een crosser hebt, moet je eigenlijk naar het Oosten verhuizen. Wat een schitterende omgeving om lekker los te gaan op de CX. Maar je moet er wel iets voor over hebben. Gisterenmorgen stond ik om zes uur al naast mijn bed. Anderhalf uur in de auto, op weg naar Lochem. De Strade werd door LWC De Paaschberg voor het eerst georganiseerd. De Strade kent een speciaal tintje. Het is namelijk ook de Gijs Verdick memorial. Gijs is een neo-prof die in 2016 op 21-jarige leeftijd overleed. Het de opbrengst van de tocht gaat naar ˜Kanjers voor Kanjers", een van de ploegen waar Gijs Verdick koerste. Sharp om 8:15 werden de stuurbordjes uitgereikt. Ik kreeg 007. Wat ervoor zorgde dat ik direct aansprak had: "Wie had dat ooit gedacht, dat ik nog eens met 007 zou praten"
Lees verder op de blog FietsvandeKeizer.

En bekijk hieronder een docu van de eerste editie. Door Bruno Bobbink -Fietsbenen-